Tickets wandeltocht Simmermoarn

Op zaterdagochtend 14 augustus organiseert Team Waling Dijkstra de muzikale wandeltocht ‘Simmermoarn’. Samen met een kleine 100 deelnemers gaan we vieren dat het die dag precies 200 jaar gelden is dat Waling Dijkstra geboren is. Dit vieren we met een wandeltocht.

In 1840 kwam Waling Dijkstra als 19 jarige jongen in Spannum aan. Hij zou het bakkersvak leren en uiteindelijk de zaak van zijn moeder overnemen. Na het bakken van de broden ging Waling ’s ochtends op pad met de ‘bôlekoaren’ om de broden bij de boeren te brengen. Nu 200 jaar na zijn geboorte gaan we het net even anders doen. In Spannum organiseren we een wandeltocht waar je tijdens de tocht een compleet ontbijt ophaalt bij de boeren. Wel beginnen we net als Waling vroeg in de ochtend. We starten tussen 6:00 en 7:00 uur vanaf de boerderij op de Swachlumerleane. In kleine groepjes worden de deelnemers op pad gestuurd.

Naast een ontbijt word je verrast door bewoners van Spannum die gedichten van Waling gaan voordragen en door muziek van korpsleden. Bij het opkomen van de zon krijg je het lied Simmermoarn van Waling Dijkstra voorgedragen. De tocht van 8 km gaat door de weilanden rond Spannum. Wij zijn blij dat alle boeren hun land en erf beschikbaar stellen.

De kosten voor de wandeling én de broodmaaltijd bedragen samen €10,-. Tickets zijn nu verkrijgbaar via onderstaande link. De wandeltocht is op eigen risico en het is helaas niet mogelijk om honden mee te nemen, vanwege het bezoek aan boerderijen.

‘De Sinne komt wer op bij de Simmermoarn rintocht’.