Schrijver, regisseur en componist bekend


De schrijver, de regisseur en componist van het muzikale theaterspektakel over Waling Dijkstra zijn bekend!

Tineke Broers gaat het stuk regisseren en haar man Dick Jansen gaat het stuk over Waling Dijkstra schrijven. Beide hebben passie voor de Friese taal en het openlucht theater in Friesland.

Tineke Broers, woont in Burgum is al jaren actief binnen het amateur Iepenloft toneel. Ze is regisseur geweest van het Iepenloft Simke (2011 Harkema), De Oerfal (2013), Dunsjende wiis (2014 Harkema) en 100 jier Staf (2018) . Ze maakt graag mooie iepenloft stukken voor gewone mensen, want “daar zijn er het meeste van”. Ze wil het maximale uit de spelers en vrijwilligers halen, iedereen is even belangrijk, we doen dit samen. Ook wil ze graag de combinatie maken met muziek.

Dick Jansen, woont ook in Burgum, want hij is de echtgenoot van Tineke. In de jaren 90 heeft hij meerdere toneelstukken geschreven die landelijk zijn uitgegeven. In 2011 heeft hij het initiatief genomen voor de productie De Oerfal in Leeuwarden, hij schreef daar de tekst voor en was productieleider. In 2019 heeft hij de film Turks Fruit bewerkt tot een openluchtspel dat in Dronrijp is opgevoerd en heeft hij het stuk geschreven dat in 2022 in Dronrijp zal worden opgevoerd. Dick Jansen is nu al geïnspireerd door Waling Dijkstra en door Spannum en geeft aan dat er voldoende materiaal aanwezig is om een prachtig stuk te schrijven.

Om er ook een echt muzikaal spektakel van te kunnen maken is Thom Zigterman gevraagd. Thom zal de arrangementen/composities maken voor het muzikale theaterspektakel, waarmee Oranje haar 125-jarig bestaan wil gaan vieren. Thom is dirigent bij C.M.V. Oranje en dirigeert ook bij een aantal andere orkesten, waaronder CMV Excelsior Schraard (1e divisie) en Fanfare CeWO Grondingen (ook 1e divisie). Daarnaast is hij op allerlei mogelijke muzikale terreinen actief. Zo heeft hij zijn eigen uitgeverij met composities en arrangementen, verzorgt gastdirecties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *